5 februari 2011

Återblick 2010: Med Isole & Ereb Altor i Aten!

Här kommer första återblicken från min paus från bloggen höst/vinter 2010.

I början på december åkte jag med metal-banden Isole och Ereb Altor (som min Jonas spelar i) till Aten där de hade gig under helgen.

Resan blev lite av en mardröm för mig som redan på flygresan ner (som dessutom innehöll allehanda förseningar p g a snöoväder ute i Europa) blev sjuk i hög feber i kombination med en då redan tidig graviditet. Hela fredagkvällen fick Jonas stanna med mig på hotellrummet där jag låg och frossade, däckade och mådde allmänt svindåligt. På lördagen släpade jag mig upp för att faktiskt kunna följa med Crippa, Maria och Jonas till arrangörens skivbutik för att hälsa på; No Remorse Records är specialiserade på Metal såklart och butiken var helt underbar! Vi köpte lite skivor och bildvinyler till bra priser och jag tror helt klart att vi kommer beställa en del online vartefter oxå: http://www.noremorse.gr/
(om ni vill spana in).
Sedan var det dags att spatsera upp på Akropolis. Jag hade aldrig förut varit i Aten så det var lite av en dröm att få se Parthenon. Och inte nog med att jag fick se det så snöade det den dagen vilket inte är helt vanligt på de breddgraderna tydligen:)

Vi hade fått hotell i stadsdelen Exarchion där det finns en hel del metal-butiker så vi gick och kollade runt lite, tog en fika och gick sedan tillbaka till hotellet för att vila ännu lite mer innan kvällens spelning på en av Atens metal-klubbar - Bat City. Jag pallade att se delar av förbanden samt halva Isole innan jag helt enkelt inte orkade stå upp längre samt inte pallade all rök (trots rökförbud röker hela Grekland inne) så det mesta av kvällen spenderades av mig på soffan backstage där jag ömsom sov, ömsom låg och lyssnade på killarnas spelning.

Dagen efter var snön försvunnen, solen tittade fram och det var dags att åka hem till kalla Sverige efter hotellfrukosten och McDonaldslunch. Trots att jag hade en riktigt tuff resa är jag glad att jag åkte och fick ta mig en titt på Aten och dess metal-scen.

All in the name of METAL eller hur? ;)

Donken-frulle på väg till Arlanda



På Arlanda innan flyget till München och sedan Aten.



Bryntse med "lilla" ölen



Jag, Krisha och Crippa



Jonas (som inte kan låta bli att posera såklart ;))

I Aten



Jag framför Parthenon på Akropolis - I virvlande snöflingor:)



Krisha, Crippa och Bryntse backstage på Bat City



Maria och jag backstage



Jonas och jag i Frankfurts flygplats på väg hem (ganska slitna;))

1 kommentar:

  1. Ville med vara med.
    men NÄ får sitta hemma, tjock som ett hus! Ensam!!
    nu längtar jag till dublin!

    SvaraRadera