10 juni 2009

SWEDEN ROCK 2009

ONSDAG

Danne hämtade mig och Kat vid MackyD på Sveavägen och vi påbörjade den långa körsträckan mot Sölvesborg och Sweden Rock. Vi stannade för några kisspauser samt middag (husman) på en sylta i Aborreviken medan mörkret föll över oss, och eftersom vi körde fel en gång och sedan stötte på en avstängd väg så tog det hela 8 timmar för oss att komma fram till S & A's villa i Sölvesborg - klockan var närmare halv 2 på natten och vi stupade i säng.
Jag och Kati hade eget underbart rum på övervåningen i den fantastiska villan på några hunmdra kvadrat med bastu, flipper-rum, massagedusch etc, och det var väldigt trevligt att se Marko och Cecci igen.

TORSDAG

Vi sov ut, gick upp och duschade och fixade iordning oss, tog ett par öl och käkade frukost med Marko och Cecci och fick sen skjuts av Holländarna till Norje och festivalområdet. Vi löste in biljetterna, köpte wrist band till campingen och började scanna av området som ett par riktiga SRF rookies. Innan kvällen var slut hade vi hunnit träffa på massor av vänner, sett flera bra band som t e x Demonical och Volbeat, insett att tre-mobilnätet inte fungerade alls på området och tappat bort varandra. Det hela slutade med att jag somnade bak i Tommies bil i Norje till ljudet av Twisted Sister.

FREDAG

Vaknade upp i bilen, käkade frulle med Tommie (mackor med baconost och pucko - yummie:)) och tog bussen tillbaka till Sölves för att träffa Kati, fräscha upp mig och hälsa på husfolket. Därefter drog jag och Kati till en lokal pizzeria o slukade varsin pizza innan vi tog bussen tillbaka till festivalen. Fredagen bestod av både regn, hagel och kyla och det var svårt att inte tappa stinget emellanåt. Dock fick vi äntligen se bl a både Unleashed och Motörhead bl a, påbörja shoppingen på den superba marknaden och umgås med vänner både på festivalområdet, festivalcampingen och husvagnscampingen. Helt underbart att komma hem på natten och krypa ner i en varm skön säng och slippa ett iskallt och blött tält kan jag ju meddela.

LÖRDAG

Påbörjade dagen på pizzerian igen innan vi tog bussen till festivalområdet och slutförde vårt shoppande. Det blev totalt två tischor, cowboyhatt i äkta läder, nitbälte och två armband för min del. Därefter blev det bl a Soilwork, Dream Theater och Immortal, umgås med vänner igen och och uppleva den dramatiska kylan som inföll på lördagen. Faktum är i att i lördags var det lika kallt som det var på julafton 2008, vilket säger en hel del om hur vi huttrade den dagen. Jag började dessutom få riktiga problem med smärtor från min magkatarr på kvällen så det var bara att gilla läget, missa Heaven & Hell och dra hem till huste för att få vila.

SÖNDAG

Vi gick upp tidigt för att städa, packa ihop det sista och bli hämtade av Danne för att påbörja färden hemåt. Vi var alla ganska slitna så Danne fick köra hela vägen, men det tog betydligt kortare tid denna gång än på vägen dit vilket var väldigt skönt. Vi var hemma i Stockholm runt 17:30-tiden, och det var trots allt fantastiskt skönt att komma hem, få duscha av sig och spendera en kväll med film och god mat med Donnie.





GOOD & BAD about SRF

GOOD

* Fantastiskt boende hos underbara S & A och deras lille charmtroll till son och hunden Seppo - Tack Cecci & Marko för att ni fixade!
* Bussarna mellan Sölvesborg och Festivalområdet i Norje gick relativt ofta och det kändes smidigt.
* Det fanns många olika varianter av mat på området och det var inte alls så dyrt som vi trott.
* Köerna till WC inne på området var inte speciellt långa.
* Grym stämning, härliga människor, många vänner och bekanta i omlopp.
* Fantastiska shoppingmöjligheter till schysst pris.
* Bra och varierande line-up trots allt.


BAD
* Vädret - regn, hagel, molnigt och kyla är inget som förhöjer stämningen eller fysiska välbefinnandet direkt.
* Är det svårt att använda soptunnorna som finns? Som Kati sa, tänk vad de skulle kunna hålla nere biljettpriserna om de slapp sanera hela området efteråt!
* Mobilnätet som inte fungerade som det skulle, om ens alls. Man hade garanterat haft lättare att möta upp folk annars!

* Lite mer Metal-band hade gärna kunnat läggas till i spelordningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar