18 maj 2011

★ Veckodagslyxerier och annat banalt ★

Nu är jag tillbaka i Gävle och i bloggen efter två intensiva jobbdagar på kontoret i Stockholm som både innehöll lunch med kollegor samt Suz och Rowena på Mohair Café vilket var väldigt efterlängtat - Älskar dessutom deras härliga sallader! På måndagskvällen var det meningen att vi skulle ha lite parkhäng i Rålis, några tjejkompisar och jag, men då hela tre st av oss börjat få halsont och vädret var för ostadigt fick vi skippa det och jag la mig i soffan hemma i mammas lägenhet med en skål jordgubbar, kladdkaka och grädde och socialiserade med lillebror istället så att jag fick kurera mig - Fungerade bra!

Helgen som var spenderades fredag - lördag hos svärmor i Ljusdal. Vi hade sett fram emot picnic i solen i samband med oljebytet på bilen, grillning och övningskörning på flygfältet men då regnet fullkomligt vräkte ner ägnade vi oss istället åt mysiga innefikor, middagar och shopping. Vi tittade på cykel till Jonas och jag fick den här underbara rosa WigWam klänningen från Odd Molly av svärmor - Lycka!




Den kan jag ha både som gravid och förlöst så det känns både som en fin som praktiskt present.

Väl tillbaka i Gävle senare på lördagskvällen bunkrade vi upp med chips och Häagen Dasz-glass i soffan och såg lite Eurovision-final (ständigt med skräckblandad förtjusning) innan vi högg in på Hannes Holms rulle Himlen Är Oskyldigt Blå med Peter Dalle och Bill Skarsgård - En riktigt bra film visade det sig!



På söndagen sov vi ut innan jag gick upp och lagade American Breakfast och sedan åkte vi förbi Eki och Sara för en fika med mina hallon-och-blåbärmuffins innan vi körde vidare mot Valbo. Där blev det en sväng på IKEA ("vi skulle ju egentligen inte ha någonting") där vi köpte nya gardiner till vardagsrum och kontoret (blivande barnrummet för övrigt), flera nya soffkuddar, ett par krukväxter med krukor, en ny taklampa och lite annat smått och gott innan vi svängde in på Coop för att köpa svart färg till spjälsängen och ett par canvaser till matbordshörnan. Var meningen att vi skulle hinna med en tur till Plantagen också men jag blev helt slut och vädret var så pass kasst att vi åkte hem för att lämna prylarna och dra över till Martin, Malin & lilla Lova på lite bull- och kakfika istället. Därefter blev det grillning och hockey hemma hos oss (och hur den matchen gick ska vi ju inte ens prata om) innan det var dags att avsluta helgen.

Idag gick jag en promenad med supermamman Alex och lilla Ärtan i solen på lunchen och vid 14-tiden slutade internet fungera under flera timmar vilket såklart gjorde det ganska svårt för mig att jobba. Medan jag väntade på att det skulle börja fungera igen hann jag börja sätta in favoritrecept i min fina receptbok och jag längtar väldigt mycket efter att få börja laga mer avancerad mat och baka. Som ni vet är jag väldigt intresserad av god mat och dryck så efter förlossning (och amning) så ser jag fram emot att få njuta av fräscha delikatesser och ett maffigt glas gott vin - Kommer vara fantastiskt!
När internet började fungera igen var det bara att jobba några timmar till medan Jonas åkte ner till PJ för att gadda sig. Sedan hoppade jag ner i badet med en sparkande bebis i magen och njöt lite av nya Buffé och efter badet av att smörja in hela kroppen med härlig lotion.

För att försöka förebygga bristningar använder jag Palmer's Cocoa Butter Massage Stretch Cream-serie som mamma köpt i USA och hittills fungerar den jättebra så jag använder den på alla ställen där det finns risk för strimmor.



På resten av kroppen lyxar jag till det med olika lotions från Victoria's Secret, och mina favoriter just nu är Coconut Passion, Lost In Fantasy och Pure Seduction från Secret Garden Series.




Nu blir det mat och soffan - Puss på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar